CHARDONNAY

Domaine de Belle Mare, Mèze - Languedoc
De wijngaarden van Belle Mare bevinden zich aan het bassin de Thau, het grootste en diepste binnenmeer in de Languedoc. Aangeplant op een arme ondergrond, direct onder de invloed van de zeewind en ook zeemist, profiteren de druiven van optimale condities. De druiven kunnen trager rijpen, waardoor het fruitige karakter en de benodigde zuren bewaard blijven.

Les Collines
De druiven voor deze wijn komen van de wijngaard “Les Collines (heuvels) de la Moure” Deze heuvels zijn gelegen tussen Montpellier en Mèze. La Moure is afgeleid van het occitainse woordje “Lo Morrau”, hetgeen klip of snuit betekent. Dit duidt op de kust van de Middellandse Zee die ooit werd begrensd door zacht glooiende heuvels. De wijngaard geniet van de gunstige invloed van de nabijgelegen Middellandse Zee, waardoor een langzame en evenwichtige rijping van de druiven mogelijk is.

Chardonnay
Deze witte wijn is gemaakt van 100% Chardonnay. Deze druif komt van origine uit de Bourgogne, maar wordt inmiddels wereldwijd aangeplant. Het is een druif die zich makkelijk aanpast aan het klimaat en garant staat voor wijnen met zachte zuren en een crèmig mondgevoel.

Chardonnay IGP Pays d’OC 2019
Land van herkomst : Frankrijk
Regio : Languedoc
Producent : Domaine de Belle Mare (Mèze)
Appellatie : IGP Pays d’Oc
Lieu-dit (wijngaard) : “Les Collines”
Bodemsoort : Zand, leem en kalk
Druivenras(sen) : Chardonnay
Rijping : Cuves Inox
Jaargang : 2019
Kleur : Strogeel met groene reflecties
Geur : Citrus, perzik, amandel, noten
Smaak : Rond, zacht, rijp wit fruit, licht crèmig, ziltig, aangename
bitters
Wijn-spijs : ideale begeleider bij schaal- en schelpdieren, gebakken/
gestoomde vis, salades, wit vlees (kip) en zachte (jonge) kazen
Serveertemperatuur : 6-8° Celsius