VERLANGEN

Wij zijn Nico en Arja Timmerman en samen met onze kinderen Lotte, Anna en Timo werken we in Papoea voor de MAF. Sinds we elkaar kennen hebben we een diep verlangen om ons in te zetten voor mensen in nood. Het is lastig om onder woorden te brengen wat dit verlangen inhoudt, maar elke keer als het over zending en ontwikkelingswerk gaat wordt ons hart daar warm van. Het raakt ons dat er mensen zijn die sterven, omdat ze simpelweg niet op tijd bij een ziekenhuis kunnen komen. Het is de missie van MAF om de on-bereikten te bereiken met hulp en het evangelie. Dit is de reden dat we wij al een aantal jaren met veel enthousiasme voor MAF werken.

IT-ER GEZOCHT

Het is onze overtuiging dat wij niet alleen voor onszelf leven maar ook mogen delen van alles wat we hebben gekregen. Bij MAF kunnen we die overtuiging handen en voeten geven. We maakten kennis met MAF toen Arja stage liep bij MATC. MATC is het trainingscentrum voor alle Europese toekomstige MAF piloten. Tijdens haar stage nam Arja een poster mee naar huis: ‘IT-er gezocht’. Deze poster heeft een tijdje in onze woonkamer gelegen en de oproep liet ons niet meer los. We zijn voorzichtig gaan informeren bij MAF. Er bleek een mooie functie in Nederland te zijn die goed aansloot bij Nico’s werkervaring.

WERKZAAMHEDEN

Nico en Arja werken voor MAF US/Amerika.
Nico is IT-specialist. Hij houdt zich o.a. bezig met het ontwikkelen en onderhouden van het computerprogramma ‘Wingman’. MAF gebruikt dit programma op het veld voor de planning van de vluchten, de urenregistratie, facturering en rapportage. Daarnaast werkt Nico veel aan het realiseren van noodstroomsystemen en zonnepaneelsystemen. 
Arja steekt veel energie in de homescholing van Timo. Verder is ze actief in het leggen van contacten met buren en met de lokale bevolking.

PAPOEA?!

Na een aantal jaren bij MAF betrokken te zijn bleek er, na gesprekken met MAF, grote behoefte te zijn aan IT’ers in Papoea. We hebben met verschillende mensen hierover gepraat en waren verrast door de mooie match die dit zou kunnen zijn. Enerzijds door de behoefte aan iemand met kennis van Wingman, maar ook omdat er een grote vraag bleek te zijn naar iemand met elektrotechnische kennis, onder meer voor de installatie van zonnepanelen. Nico’s  vooropleiding Elektrotechniek komt hier goed van pas. Tegelijkertijd ontstonden er vragen: Kunnen we het aan om met ons gezin in een land als Papoea te gaan wonen? Langzaam maar zeker groeide toch de overtuiging dat we dit mochten gaan doen.

Inmiddels wonen we met veel plezier in Papoea en hebben we al mooie contacten opgebouwd met de lokale bevolking. We bidden dat we in deze contacten iets kunnen laten zien van de Hoop die in ons is.

 

Never be afraid to trust an unknown future to a known God.

—     Corrie ten Boom