SYRAH

Domaine de Belle Mare, Mèze - Languedoc

De wijngaarden van Belle Mare bevinden zich aan het bassin de Thau, het grootste en diepste binnenmeer in de Languedoc. Aangeplant op een arme ondergrond, direct onder de invloed van de zeewind en ook zeemist, profiteren de druiven van optimale condities. De druiven kunnen trager rijpen, waardoor het fruitige karakter en de benodigde zuren bewaard blijven. Daarnaast wordt op een duurzame wijze gewerkt in de wijngaard met respect voor natuur en milieu.

Les Collines
De druiven voor deze wijn komen van de wijngaard “Les Collines (heuvels) de la Moure” Deze heuvels zijn gelegen tussen Montpellier en Mèze. La Moure is afgeleid van het occitainse woordje “Lo Morrau”, hetgeen klip of snuit betekent. Dit duidt op de kust van de Middellandse Zee die ooit werd begrensd door zacht glooiende heuvels. De wijngaard geniet van de gunstige invloed van de nabijgelegen Middellandse Zee, waardoor een langzame en evenwichtige rijping van de druiven mogelijk is.

Syrah
Deze rode wijn is gemaakt van 100% Syrah, ook wel bekend als Shiraz. De druif komt van origine uit het Midden-Oosten, maar werd vooral bekend door de aanplanting in het Rhône dal (Frankrijk). De Syrah-druif geeft stevige, peperachtige wijnen met aroma’s van zwarte bessen, tabak, drop en zwarte olijf.
Syrah heeft een diepe donkerrode kleur en is steviger in structuur dan een Merlot.

Syrah IGP Pays d’OC 2019
Land van herkomst : Frankrijk
Regio : Languedoc
Producent : Domaine de Belle Mare (Mèze)
Appellatie : IGP Pays d’Oc
Lieu-dit (wijngaard) : “Les Collines”
Bodemsoort : Zand, leem en kalk
Druivenras(sen) : Syrah
Rijping : Cuves Inox
Jaargang : 2019
Kleur : Paarsrood, bijna violet
Geur : Zwarte bessen, tabak, drop, zwarte olijf
Smaak : Fruitig in de aanhef, daarna rond, licht stevig, peperig
Wijn-spijs : Heerlijke wijn voor bij gegrild rood vlees,
salamiworst en borrel
Serveertemperatuur : 16-18° Celsius