Salento Rosso

Cantina Sociale Sampietrana, San Pietro Vernotico
Deze coöperatie is gevestigd in het historische stadje San Pietro Vernotico, gelegen tussen de steden Brindisi en Lecce. Sinds 1952 koopt de coöperatie druiven op van lokale, kleinschalige wijnboeren. Daarbij ligt de focus op het inheemse druivenspectrum als malvasia, negroamaro en primitivo. De cantina streeft ernaar wijnen te maken met een uitstekende prijs kwaliteitverhouding. Niet zelden worden de wijnen van Sampietrana dan ook bekroond met diverse Italiaanse en internationale awards, zoals Bibenda, Decanter en Concours Mondial de Bruxelles. De wijnen zijn modern gemaakt, breed toegankelijk en daardoor uitstekend geschikt voor zowel horeca als particulieren. Diverse gerenommeerde Italiaanse restaurants gebruiken de Salento Rosso inmiddels als huiswijn.

Salento Rosso IGT “Ambasciatori”
De Salento Rosso Ambasciatori van Cantina Sampietrana is gemaakt van Negroamaro en Malvasia Nera, twee inheemse druiven uit de hak van Italië (Puglia). De wijn kenmerkt zich door de aroma’s van rijp, zondoorstoofd fruit, specerijen en zachte tannines. Een heerlijke wijn bij gegrild rood vlees, maar ook voor bij de borrel.

Producent : Cantina Sociale Sampietrana, San Pietro Vernotico
(Puglia)
Wijn : Salento Rosso IGT
Wijngaard : Wijngaard nabij San Pietro Vernotico
Bodemgesteldheid : Klei en kalk
Druivenras : Negroamaro en Malvasia Nera
Jaargang : 2017
Oogst : Tweede week van september
Rijping : Circa 6 maanden in stalen tanks; verdere rijping op fles
Kleur : Robijnrood met paarse reflexen
Geur : Frisse en fruitige aroma’s van zwarte vruchten en specerijen
Smaak : Harmonieus en rond smaakpalet, zachte tannines, rijp fruit
en aangename zuren, fijne kruidigheid in de afdronk Wijn-spijs :
Breed inzetbare wijn bij (anti)pasti, (gegrilde) vleesgerechten en
zachte, lichtgerijpte kazen
Serveertemperatuur : 18-20° graden Celsiu