MERLOT

Domaine de Belle Mare, Mèze - Languedoc
De wijngaarden van Belle Mare bevinden zich aan het bassin de Thau, het grootste en diepste binnenmeer in de Languedoc. Aangeplant op een arme ondergrond, direct onder de invloed van de zeewind en ook zeemist, profiteren de druiven van optimale condities. De druiven kunnen trager rijpen, waardoor het fruitige karakter en de benodigde zuren bewaard blijven. Daarnaast wordt op een duurzame wijze gewerkt in de wijngaard met respect voor natuur en milieu.

Les Collines
De druiven voor deze wijn komen van de wijngaard “Les Collines (heuvels) de la Moure”. Deze heuvels zijn gelegen tussen Montpellier en Mèze. La Moure is afgeleid van het occitainse woordje “Lo Morrau”, hetgeen klip of snuit betekent. Dit duidt op de kust van de Middellandse Zee die ooit werd begrensd door zacht glooiende heuvels. De wijngaard geniet van de gunstige invloed van de nabijgelegen Middellandse Zee, waardoor een langzame en
evenwichtige rijping van de druiven mogelijk is.

Merlot
Deze rode wijn is gemaakt van 100% Merlot. Deze druif komt van origine uit de Bordeaux, maar wordt inmiddels wereldwijd aangeplant.

Merlot heeft aroma’s van zwarte bosvruchten en staat garant voor wijnen met een zachte smaak, zonder harde zuren of tannines.

Merlot IGP Pays d’OC 2019

Land van herkomst : Frankrijk
Regio : Languedoc
Producent : Domaine de Belle Mare (Mèze)
Appellatie : IGP Pays d’Oc
Lieu-dit (wijngaard) : “Les Collines”
Bodemsoort : Zand, leem en kalk
Druivenras(sen) : Merlot
Rijping : Cuves Inox
Jaargang : 2019
Kleur : Kersenrood
Geur : Aardbeien, zwarte bosvruchten, pruimen en specerijen
Smaak : Rond, zacht en fruitig met aangename zuren en zachte
tannines
Wijn-spijs : Heerlijke wijn voor bij rood vlees in (rode wijn)saus,
eendenborst, Licht gerijpte kazen en voor bij de borrel
Serveertemperatuur : 16-18° Celsius