ALTANA BIANCO

Azienda Agricola Antonio Menegotti
Het wijnhuis Menegotti is gevestigd te Villafranca (Verona), iets ten westen van Verona en circa 20 kilometer verwijderd van het Gardameer. De twee broers, Andrea en Antonio, hebben de dagelijkse leiding. Zij zijn de 3e generatie van de familie Menegotti die zich met wijnbouw bezig houdt. De wijngaarden van de familie Menegotti zijn aangeplant op de uitlopers van de Alpen. De bodem bestaat hier voornamelijk uit morenisch gesteente: grote keien die in vroeger tijden door gletsjers zijn meegenomen. Met de wijngaarden wordt uiterst zorgvuldig omgegaan, de beste druiven worden geselecteerd, de oogst is handmatig, veelal late oogst, terwijl in de kelder de nieuwste technologieën worden toegepast (computer gestuurde temperatuur). Het resultaat is de productie van wijnen met een aromatisch en zuiver karakter, waarmee regelmatig positieve publicaties worden behaald.

Altana Bianco del Veronese IGT 2019
Altana Bianco is een frisse en fruitige witte wijn met stuivende aroma’s van witte bloemen, perzik en peer. Doet denken aan een Sauvignon Blanc, maar dan met rijper wit fruit. Breed toegankelijke, uitstekende Italiaanse borrelwijn.

Druivenras(sen) : Cortese, Garganega, Trebbiano, Malvasia en Friulano
Bodemsoort : Glaciale afzetting, kleileem, zand en zwerfkeien
Rijping : Circa 6 maanden in roestvrijstalen vaten (INOX)
Geur : Zeer stuivend glas met aroma’s van witte bloemen, citrus, peer en perzik
Smaak : Een intens fruitige en frisse wijn met zachte zuren, sappig, breed toegankelijk.
Wijn-spijs : Zeer geschikt bij pasta met schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, wit vlees (kip) en frisse salades. Ook heel lekker voor bij de borrel.
Serveertemperatuur : 8°-10° Celsius